Pesäpallon kokoiset rakeet kylvivät tuhoa Teksasissa – yli 400 miljoonan dollarin vahingot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teksasin Dallasissa on satanut pesäpallon kokoisia rakeita. Raekuuro tuhosi ajoneuvoja, ikkunoita ja kattorakennelmia. Amerikkalaiset alueen asukkaat kertovat, että raekuuro kuulosti kuin taivaalta olisi heitelty kiviä alas.

CBS Evening Newsin mukaan mukaan Dallasissa sataneet rakeet olivat olleet jopa baseball-pallon kokoisia ja ne tuhosivat autojen lisäksi rakennuksia. Rakeet läpäisivät muun muassa ikkunoita ja kattoja. Luonnonilmiö aiheutti yli 400 miljoonan dollarin suuruiset tuhot Dallasin alueella.

Rakeita syntyy, kun alijäähtyneet pilvipisarat takertuvat kiinteään pintaan, tyypillisesti pölyhiukkaseen, suolakiteeseen tai jo muodostuneen pikku jääkiteeseen. Vesipisarat kertyvät ytimien ympärille huurteeksi. Dallasin raekuuroa kyyditti voimakas tuuli.