Viisi tapaa syventää parisuhdetta – muistakaa olla maailman tärkein tiimi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisen pariskunnan tulisi panostaa viiteen asiaan: parempaan kommunikoimiseen, yhteiseen laatuaikaan, toistensa kunnioittamiseen, omaan hyvinvointiin ja siihen, että rakastavaiset tai perhe toimivat aina tiiminä. Kuinka näihin asioihin panostaminen onnistuu käytännössä?

Kumppanusten välinen kommunikointi on avain terveeseen parisuhteeseen. Keskusteluiden kautta voi löytää tien onnelliseen suhteeseen, eikä yhteisistä asioista pysty puhumaan ilman, että olisi aidosti läsnä. Toisin sanoen häiritsevät tekijät eliminoimalla on mahdollista kommunikoida paremmin oman kumppanin kanssa.

Laatuaikaa voi löytää helposti treffi-illan avulla, jolloin tärkeyslistan kärkipäähän nousevat pariskunnan yhteiset ajanviettotavat. Kumppanusten kannattaa tehdä asioita, joista nauttivat yhdessä suhteen alkuaikoina. Onnellinen parisuhde on kahden tasavertaisen ja toisiaan kunnioittavan ihmisen välille syntynyt liitto, jossa yritetään ymmärtää molempien osapuolten näkökulmat asioihin.

Vaikka perhe tai aviopari muodostavat pysyvän unionin, eli tiimin, liittoutuman, jengin ja tärkeimmän porukan, tulee kaikkien osata panostaa myös omaan hyvinvointiin. Yksilöiden kannattaa tehdä tahoillaan asioita, joista saa itselleen hyvinvointia. Itseään terveellä tavalla rakastava ihminen pystyy huolehtimaan myös muista ihmisistä. Ja ennen kaikkea välittämään heistä koko sydämestään.