Pallihiki vaivaa? Muista hoitaa kivespusseja kesällä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kuuma ja kostea kesäilma luo epämiellyttävät olosuhteet miesten kivespussien alueelle. Kiveksiä on aiemmin hoidettu jo niille tarkoitetun pallivahan avulla, mutta kesällä on syytä miettiä testikkeleiden viilentämistä ja kuivana pitämistä.

Mieshormoneja tuottavat kivekset pysyvät kesällä kuivempana esimerkiksi Fresh Balls -nimisen tuotteen avulla, joka on genitaalialueille hierottava voide. Se muodostaa kuivuessaan nivusten alueelle puuterimaisen pinnan, joka puolestaan pitää alueen kuivempana ja raikkaampana. Markkinoilla on myös miehisillä tuoksuilla varustettuja talkkeja, joita voi hieroa kivespusseihin ja nivusiin kesäaikana.

Talkit ehkäisevät hien muodostumista. Hikoilevat pallit saattavat myös kutista, jolloin kannattaa turvautua Gold Bond Medicated Body Powder -nimisen tuotteen kaltaiseen apuun. Vartalotalkkeja on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista tai apteekeista. Osa talkeista vähentää kutinaa ja rauhoittaa ihoa.