Tutkimus: Hajuaisti vaikuttaa seksielämä laatuun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan erinomaisen hajuaistin omaavilla ihmisillä on muita parempi seksielämä. Syy on nautinnossa, sillä tarkkanenäiset ihmiset saavuttavat enemmän mielihyvää sekä orgasmeja seksiä harrastaessaan.

Archives of Sexual Behavior -nimisessä julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan paremmalla hajuaistilla varustetut ihmiset saavuttavat enemmän nautintoa seksin aikana. Etenkin naiset, joilla on keskimääräistä parempi hajuaisti, saavuttavat muita enemmän orgasmeja yhdynnän aikana. Tutkimukseen osallistui 42 naista ja 28 miestä.

Osallistujille jaettiin hajutikkuja mittaamaan heidän hajuaistiaan. Sen jälkeen tutkimusryhmä vastasi heidän seksielämäänsä koskeviin kysymyksiin. Tarkalla hajuaistilla varustetut ihmiset arvioivat seksielämänsä kaikista nautinnollisimmaksi.