Tutkimusryhmä väittää: Mustekalat peräisin ulkoavaruudesta!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Astrobiologia selvittää jatkuvasti maapallon elämän alkuvaiheita ja sitä, kuinka elävät olennot tai organismit ovat alun perin syntyneet tai päätyneet planeetallemme. Nyt 33 tiedemiehen ryhmä on julkaissut raportin, jonka mukaan mustekalat ovat peräisin eri alkuperästä kuin muut maapallon elolliset.

Progress in Biophysics and Molecular Biology -nimisessä julkaisussa on esitelty väite, jonka mukaan mustekalat ovat saapuneet maapallolle ulkoavaruudesta tulleen meteorin mukana. Ensimmäiset mustekalat ovat olleet avaruudesta peräisin olevia nykyisten mustekalojen alkuolentoja tai kalmarin munia. Tiedemiehet päätyivät tähän ratkaisuun mustekalojen erikoisen anatomian ja poikkeuksellisen älykkyyden vuoksi.

Mustekalat kuuluvat nilviäisiin, mutta niiden aivotoiminta on kehittynyttä ja hermostotoiminta hienostunutta. Osa asiantuntijoista on kumonnut väitteen, että mustekalat edustaisivat ulkoavaruudesta peräisin olevia muukalaisia. Heidän mukaansa mustekalojen genetiikka on eriytynyt evoluution myötä muista elollisista noin 135 miljoonaa vuotta sitten, Independent uutisoi.