Olut loppumassa Moskovasta! MM-kisaturistien jano yllätti

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjällä parhaillaan käynnissä olevat jalkapallon MM-kilpailut ovat johtaneet yllättävään ongelmaan. Olut on loppumassa helteisestä Moskovasta janoisten kisavieraiden vuoksi.

Monet moskovalaiset baarit ja ravintolat ovat paljastaneet olutvarastojensa hupenevan nopeaa tahtia. Lisäksi uusia oluttoimituksia joudutaan odottelemaan tavanomaista kauemmin, sillä myös tavarantoimittajien varastot ovat loppumassa.

Trendikkääksi Gogol-baarin baarimikko Dmitry kertoo Reuters-uutistoimistolle kisavieraiden juoneen halvinta lager-olutta 800 litran verran kolmessa vuorokaudessa. Tämän jälkeen he siirtyivät kalliimpaan pullo-olueen.

– Aurinko saa heidät janoisiksi. Täällä päin sanotaan ”Pohjanmaan kautta”, ja kisavieraat ovat todellakin omaksuneet kultuurimme, Dmitry kuvaili purkaessaan olut-, vodka-, ja viskilaatikoita baarin ulkopuolelle parkkeeratusta autosta.