Poliisi neuvoo juhannusjuhlijoita: ”Älä ole juhannuszombi – pompi pullotta!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen poliisi on julkaissut Facebookissa aakkosiin perustuvan ohjeistuksen mittumaarin viettoon. Poliisien laatimaan listaan on lisätty seikkaperäisiä neuvoja siitä, kuinka suomalaisten kannattaa juhlia turvallisesti ja vastuuntuntoisesti.

Keskikesällä vietettävä juhannus kerää suomalaiset sankoin joukoin mökkeilemään ja alkoholia nauttimaan. Juhannuksen ajan kuolintilastot kertovat osaltaan karua totuutta siitä, että kaikki kokkojuhlaa viettävät eivät muista pitää järkeä päässä. Poliisin ohjeistus on rento, mutta asiallinen.

Vinkeissä muun muassa kerrotaan veden ääressä, liikenteessä ja isossa porukassa muistettavia asioita aina ystävällisyydestä rattijuopumuksen rajoihin. Julkaisun yhteydessä on myös tärkeitä linkkejä liittyen avotulen tekoon ja ensiapuun.

POLIISIN JUHANNUSAAPINENA – AlkoholiViina on viisasten juoma, mutta kyllä sitä saa vähemmänkin viisaat hankkia ihan…

Publiée par Suomen poliisi sur mercredi 20 juin 2018