Taistelu 21st Century Foxista kiihtyy – Disney hurjassa tarjouskilvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walt Disney -yhtiön Fox-kauppojen uskottiin olevan jo miltei varmat, kunnes kaapeliyhtiö Comcast puuttui asiaan. Yhtiö tarjosi 21st Century Foxin ostamisesta jopa 65 miljardin dollarin käteissummaa, liki 13 miljardia euroa enemmän kuin Disney.

Nyt Walt Disney Company on jälleen nostanut omaa tarjoustaan. Variety-lehden mukaan yhtiö tarjoaa 21st Century Foxista jopa 71.3 miljardia dollaria käteisen ja osakkeiden muodossa. Summa on 19 miljardia dollaria enemmän kuin Disneyn alkuperäinen 52.4 miljardin dollarin tarjous viime joulukuulta.

Kauppojen myötä Disneyn omistukseen siirtyisivät 20th Century Fox -elokuvastudio ja muun muassa FX ja National Geographic -televisiokanavat sisältävä kanavaryhmä. Sopimukseen sisältyisi myös Foxin 30% osuus Hulu-suoratoistopalvelusta.