Lily Allen: ”MeToo ei vaikuta musiikkimaailmassa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poptähti Lily Allen tunnetaan suorasukaisena neitokaisena, joka puolustaa mielellään vähäosaisia. Nyt 33-vuotias kahden lapsen äiti on sanonut, että elokuvamaailmassa väärinkäytöksiä kitkevä MeToo-kampanja ei ole vaikuttanut musiikkibisnekseen.

Laulaja Lily Allen väittää, että kukaan ei pidä huolta tai katso musiikkialalla olevien naisartistien perään. Hänen mukaansa laulajat ja muusikot ovat yrittäjiä, eikä ole olemassa henkilöstöpäällikköä, jolle voisi valittaa huonosta kohtelusta tai hyväksikäytöstä. Lily Allenin mukaan musiikkimaailman kulttuuri on erilainen kuin elokuvateollisuudessa.

– Mielestäni musiikkimaailma on alkoholin ja huumeiden ympäröimä. Artistit haluavat ottaa rennosti ja nauttia alkoholia studiossa, keikoilla ja luomistyön aikana. Tällöin alkoholia syytetään huonosta käyttäytymisestä sen sijaan, että vastuu olisi ihmisillä itsellään, Lily Allen sanoo New Statesman -lehdelle.