Nainen kyllästyi parran ajamiseen – kasvatti samalla itsetuntoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Virginia Beachilla asuva 26-vuotias Nova kääntää katseet minne meneekään. Syynä on naisen muhkea kasvokarvoitus, joka on muodostanut leukaperiin näyttävän parran. Hän sairastaa munasarjojen monirakkulaoireyhtymää.

Novan hormonihäiriö aiheuttaa kasvokarvoituksen liikakasvua. Nainen on yrittänyt ajella ja peittää kasvojensa karvoitusta 12-vuotiaasta saakka, kunnes sai 16-vuotiaana tietää todellisen syyn parran ja viiksien kasvulle. Siitä lähtien hän on yrittänyt pitää kasvokarvoituksen poissa. Viime vuonna hän kuitenkin päätti, että parta saa kasvaa.

Oireyhtymä vaikuttaa kaikkien kehon karvoitusten tavallista runsaampaan kasvuun, mutta parta ja viikset ovat näkyvimmät osat. Aiemmin koulukiusattu Nova sai enemmän itsetuntoa löydettyään ympärilleen ihmisiä, jotka hyväksyvät myös erilaiset ihmiset ja ulkonäöt. Etenkin Novan kumppani Ash rakastaa naisen ulkonäköä, vaikka se poikkeaa suuresti valtaväestön käsittämistä normeista.

– Itsetuntoni on kasvanut parran myötä. Pystyn nyt auttamaan paremmin maailmaa, muita ihmisiä ja itseäni. Voin tehdä muut ihmiset onnelliseksi. Positiivisen palautteen määrä yllätti, mutta se oli samalla vapauttavaa.