Nyt jopa Mertaranta jää toiseksi! Nainen sanoo 11 sanaa sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Newyorkilainen Fran Capo on ylpeä, kun joku kutsuu häntä moottoriturvaksi. Naisen hallussa on nimittäin Guinnessin maailmanennätys maailman nopeimmin puhuvana naisena. Nyt hän paljastaa, kuinka nopeasti puhuminen on vaikuttanut hänen elämäänsä.

The Wizard Of Odd TV on haastatellut maailman nopeinta naispuhujaa, amerikkalaista Fran Capoa. Hän pystyy suoltamaan suustaan 11 sanaa sekunnissa, joten neljän minuutin pituiseen haastatteluvideoon mahtuu asiaa. Vuonna 1990 viimeksi rikottu ennätys on antanut hänelle lukuisia työmahdollisuuksia aina mainosvideoilla esiintymisestä omien kirjojen julkaisemiseen.

Fran Capo osaa puhua myös normaalinopeudella. Kiivas tahti on kuitenkin tehokeino, jota hän hyödyntää ammatissaan puhetyöskentelijänä. Nainen saattaa kiusata leikillään muita ihmisiä panemalla moottoriturvan turbovaihteen päälle, mutta tavallisemmin hän käyttää artikuloimisen lahjaansa vain sille varatuissa tilanteissa.