Nyt se on varmaa! Alkoholi parantaa kielitaitoa – tutkimus vahvisti vaikutukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni suomalainen on huomannut ulkomaan reissuillaan, että muutaman drinkin jälkeen keskustelu vieraalla kielellä onnistuu selvästi helpommin kuin ilman alkoholia. Nyt tuore tutkimus on vahvistanut asian.

Journal of Psychopharmacologyn julkaiseman tutkimuksen mukaan ihmisten kielitaito paranee alkoholilla. Tutkimuksen tekivät Maastrichtin yliopisto, Liverpoolin yliopisto ja Lontoon King’s College. Siinä koottiin 50 saksankielistä ihmistä, jotka olivat opetelleet hollantia Maastrichtissa, Science Daily uutisoi.

Koehenkilöille annettiin eri suuruisia määriä alkoholia heidän tietämättä kuinka paljon, ja sen jälkeen koehenkilöiden tuli keskustella hollanniksi muutaman minuutin ajan. Keskustelut tallennettiin, minkä jälkeen paikalliset arvioivat keskustelut tietämättä kuinka paljon keskustelijat olivat saaneet alkoholia. Alkoholia saaneet keskustelivat paremmin vieraalla kielellä kuin selvin päin olleet.

Tohtori Fritz Rennerin mukaan alkoholin positiivinen vaikutus kielitaitoon voi johtua sen positiivisista vaikutuksista ihmisten kognitiivisiin taitoihin, kuten huomion kiinnittämiseen ja muistiin. Lisäksi se vähentää ahdistusta ja nostaa itsetuntoa, jolloin ihmiset uskaltavat käyttää kielitaitoaan paremmin kuin ilman alkoholia.