Facebookin karmiva patentti: TV-mainokset voivat aktivoida puhelimen tallentamaan ääntä

Digi · Tim Isokivi

Facebook etsii uusia tapoja tarkkailla käyttäjiensä arkea. Yksi niistä käy ilmi yhtiön tuoreesta patentista järjestelmälle, joka aktivoisi puhelimen nauhoituksena äänen avulla. Patentissa kuvaillaan järjestelmää, jonka aktivoisivat televisiomainoksiin piilotetut äänet.

Ihmiskorvan tunnistamaton ääni käskisi älypuhelinta aloittamaan taustamelun nauhoittamisen. Metro-lehden mukaan järjestelmän tarkoituksena olisi tutkia, mitä ohjelmia ihmiset katsovat televisiosta ja näin ollen kohdistaa heihin sopivampia mainoksia.

Lisäksi yhtiöt voisivat selvittää heidän televisiomainostensa katsojatilastoja. Facebookin on huhuttu jo pitkään kuuntelevansa käyttäjiään, sillä toisinaan yhteisöpalvelun mainokset osataan kohdistaa liiankin hyvin. Facebook on kuitenkin toistuvasti kiistänyt väitteet.