Concorden seuraaja on tässä? 6 500 km/h mullistaa lentomatkailun

Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Yli äänennopeutta lentävät matkustajakoneet kokivat taannoin takaiskun, kun Concorde-lentokoneet poistettiin vuonna 2003 käytöstä korkean iän ja vakavan lento-onnettomuuden myötä. Nyt Concorde on mahdollisesti saanut seuraajan.

Atlantassa järjestettävässä American Institute of Aeronautics Aviation 2018 -tapahtumassa esiteltiin nimittäin eilen uuden lentokoneen konsepti. Boeingin esittelemän hypersoonisen lentokoneen matkanopeuden kerrotaan olevan jopa 6.500 kilometriä tunnissa, jolloin se kykenisi lentämään kolme kertaa Concordea nopeammin.

Esimerkiksi Euroopasta voisi lentää Australiaan peräti viidessä tunnissa. Matkustajien lennättämisen lisäksi lentokonetta voidaan luonnollisesti käyttää myös sotilaallisiin tehtäviin.