Miehet ottavat enemmän selfiekuvia – voi muodostua addiktioksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tuore kyselytulos osoittaa, että miehet ottavat ja jakavat naisia enemmän selfiekuvia päivässä. Barefoot Wine -yrityksen toteuttaman tutkimuksen mukaan peräti 73 prosenttia 25–34-vuotiaista miehistä napsii kuvia itsestään joka päivä.

Naisista samaa tekee vain 64 prosenttia samanikäisistä älypuhelinten käyttäjistä. Omakuvista on tullut tärkeä itseilmaisun muoto. Kuvien avulla kerätään tykkäyksiä ja kommentteja, jotka puolestaan vaikuttavat onnellisuuteen. Ihmiset yleensä julkaisevat kuvia, joissa he näyttävät ihanteellisilta omasta mielestään, Capital FM uutisoi.

Nottingham Trentin yliopiston käyttäytymispsykologi Mark Griffithsin toteuttaman tutkimuksen mukaan omakuvien ottamiseen voi jäädä myös koukkuun. Selfieaddiktiosta kärsivä henkilö napsii omakuvia useita kertoja päivässä ja julkaisee ne sosiaalisessa mediassa. Kuvien avulla saatetaan paikata huonoa itsetuntoa.