Juoruileminen tärkeä osa ystävyyttä – vahvistaa sidettä ihmisten välillä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaikki juoruilevat. On puppua väittää, että pelkästään naiset puhuisivat muista ihmisistä heidän selän takana, sillä todellisuudessa myös miehet juttelevat ja analysoivat muiden asioita. Valheellisten huhupuheiden levittäminen on yleensä säälittävien ja huonosta itsetunnosta kärsivien ihmisten harjoittamaa touhua.

Juoruilu voi kuitenkin olla myös tervehenkistä asioiden vaihtoa. Toisinaan kaverukset voivat vaihtaa keskenään salaisuuksia ja kuulemiaan asioita, mutta jokaisen tulisi punnita tällöin asian vakavuus. Kaikkia salaisuuksia ei kannata kertoa eteenpäin.

Vilpittömällä tasolla tapahtuva tietojen vaihtaminen ja juoruileminen vahvistaa tutkimusten mukaan kaverisuhdetta kokonaisvaltaisesti. Ystävykset tuntevat olevansa läheisempiä ja negatiivisten tuntemusten jakaminen muista voi saada kaverusten oman olon pahemmaksi. Juoruilun avulla oppii nopeasti tuntemaan kaverinsa tavan puhua muista ja sen, miten hän suhtautuu tai käsittelee eri asioita.