Jymy-yllätys! Krista Kosonen kansainvälisen TV-sarjan päärooliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset näyttelijät ovat viime aikoina tehneet merkittävää kansainvälistä uraa. Nyt HBO:n tulevan sarjan yhdessä pääroolissa tullaan näkemään suomalainen tähti. Morjalaiseen Beforeigners-sarjan keskeiseen osaan on kiinnitetty näyttelijä Krista Kosonen.

Satiiriseksi science fictioniksi kuvaillussa Beforeigners-sarjan tapahtumat saavat alkunsa eri aikakausien ihmisten ilmestyessä yllättäen nykyaikaan. Kosonen esittää viikinkiajalta peräisin olevaa poliisi Alfhildria, joka tutkii toisen menneisyydestä ilmestyneen henkilön murhaa.

Beforeigners-sarjan ovat Deadline-sivuston mukaan luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin. Heidän käsialaansa on myös Netflixin Suomessa esittämä Lilyhammer.

HBO Nordicilla tullaan lähitulevaisuudessa näkemään myös toinen pohjoismainen alkuperäissarja, Gösta. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Lilja 4-ever ja Fucking Åmål -elokuvista tunnettu Lukas Moddysson.