Älypuhelimille kehitettiin turvatyyny – vaimentaa iskua pudotessa

Digi · Tim Isokivi

Vaikka älypuhelimet kehittyvät kaiken aikaa, särkyvät niiden näytöt edelleen helposti laitteen pudotessa lattialle. Nyt kännyköille on kuitenkin kehitelty eräänlainen turvatyyny.

Saksan Aalenin yliopistossa opiskeleva Philip Frenzel on luonut älypuhelimen Adcase-kuoren, jonka sensorit tunnistavat laitteen olevan putoamassa. Sen sivuilta pomppaa esiin neljä jalkaa, jotka ehkäisevät vahingon syntymistä.

Pehmeät jalat pehmentävät laskua ja suojaavat maahan tippuvan puhelimen kulmia sekä näyttöä. Bored Panda -sivuston mukaan Frenzel on jo voittanut keksinnöllään mekatroniikka-alan palkinnon.

Frenzel ja hänen tiiminsä kehittelivät laitetta yhteensä kahden ja puolen vuoden ajan. Adcaselle tullaan hakemaan lähitulevaisuudessa joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. Tarkoituksena on, että Adcase-kuoria luodaan alkuun ainakin iPhone-puhelimille.