Nyt oli lähellä! Salama iski ihan poliisin viereen – ihmepelastuminen videolle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Associated Press on julkaissut videon, jolla nähdään floridalaiselle poliisille tapahtunut läheltä piti -tilanne. Ukkosen aikaan poliisitalon läheisyyteen ajoneuvonsa parkkeerannut mies joutuu kokemaan ukkosen voiman lähietäisyydeltä.

Apopkan poliisilaitoksen parkkipaikalle saapunut poliisi nousee autosta. Samassa salama iskee kaksi kertaa, ensin taivaalla hänen yläpuolellaan ja sitten maahan poliisin takana olevalle nurmialueelle. Salaman kirkkaus valaisee koko tienoon hetkellisesti.

Salama säikäyttää poliisia sen verran, että hän katsoo parhaakseen istua takaisin ajoneuvoonsa. Ukonilman aikaan ei kannata mennä puun alle suojaan. Trooppisella vyöhykkeellä on usein voimakkaampia ukkosia.