Vastavalmistunut poliisi ampui ensitöikseen mustaihoisen teinipojan

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa kansalaisten luottamus poliisiin on monin paikoin erittäin heikko, sillä viranomaiset tappavat vuosittain satoja ihmisiä, joista merkittävä osa aseettomia. Valtaosa poliisien tappamista on mustaihoisia nuoria miehiä, ja vain aniharvassa tapauksessa poliisi on tuomittu teostaan.

Nyt poliisi Michael Rosfeldin kanssa tilanne voi olla hieman toinen. Vastavalmistunut 30-vuotias Rosfeld ampui nimittäin mustaihoisen teinipojan, 17-vuotiaan Antwon Rosen, ensitöikseen kuoliaaksi toimittuaan poliisina vasta muutaman tunnin ajan.

Poliisi ampui nuorta miestä kolme kertaa selkään Pennsylvaniassa, kun poika lähti juoksemaan pakoon liikenneratsiassa. Tapaus oli niin törkeä, että Rosfeld on saanut hyvin poikkeuksellisesti teostaan nyt syytteen murhasta. Rosen kuolema on nostattanut jälleen otsikoihin väitteet siitä, että Yhdysvalloissa poliisilla olisi oikeus surmata ilman vaaraa joutua edesvastuuseen teoistaan.