Katastrofi viskitehtaalla – rakennus romahti ja tuhosi tuhansia viskitynnyreitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kentuckyssa on romahtanut Bardstownin viskitehtaan katto. Barton 1792 Distillery -tislaamon katto pani samalla maan tasalle 9.000 tehtaan viskiä sisältänyttä tynnyriä.

Barton 1792 Distillery -tislaamo sulki muutama viikko sitten ovensa kesällä suoritettavia tehtaan kunnostustöitä varten. Äskettäin tehtaan 1940-luvulla rakennettu varasto sortui tuntemattomasta syytä. Varastossa oli viskitynnyreitä ikääntymässä.

Säilytyksestä olleesta 18.000 tynnyristä noin puolet romahti alas. Yhtiöllä on kuitenkin samalla alueella 28 varastohallia ja 22 muuta rakennusta, joten viskin tuotanto jatkuu normaalisti. Myös tislaamoon tehtävät opaskierrokset jatkuvat entisellään, Lexington Herald Leader -sivusto uutisoi.