Säästä tilaa matkalaukussa rullaustekniikalla – 12 vinkkiä matkustajalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkatavaroiden pakkaaminen on taitolaji, jonka oppii parhaiten ajan kanssa. Vaatteet kannattaa rullata ja kenkien sisään jäävä tyhjä tila täyttää. Pakkaamisen apuna toimivat tyynyliinat.

PureWow-sivusto on nyt listannut 12 vinkkiä matkalaukun pakkaamiseen ja reissaamiseen liittyen. Vaatteet kannattaa rullata tyynyliinan sisään, jotta ne eivät likaannu ja rypisty. Mikäli matkakohteeseen ottaa mukaan lahjoja, kannattaa ne jättää paketoimatta. Lahjapaketit voidaan nimittäin repiä auki turvatarkastusten yhteydessä. Tuliaiset voi panna myös lahjatavarakasseihin.

Ennen matkaa kannattaa tehdä ennakkoon mahdollisimman paljon pakollisia asioita tarkastamalla käsimatkatavasäännöt etukäteen ja tekemällä lähtöselvityksen netissä. Matkapuhelimen akkua on järkevää ladata aina mahdollisuuksien mukaan lentokentillä. Mikäli pistorasiat on varattu, kannattaa tarkastaa lähtöportilla olevan televisioruudun takaosa. Siellä on usein USB-portti, jota voi hyödyntää latauksessa.

Painavat tavarat pakataan aina matkalaukun alaosaan. Korut saattavat sotkeutua matkalaukussa, joten ne on hyvä panna kulkemaan pillin läpi. Samaa vinkkiä voi käyttää kuulokejohtoihin. Kannattaa myös ottaa selville, onko hotellissa käytettävissä hiustenkuivaajaa tai suoritusrautaa, jotta sitä ei tarvitse ottaa erikseen mukaan. Kannattaa myös huomioida kohdemaan pistorasioiden eri virtamäärät, jotka eivät välttämättä riitä eurooppalaisten pienkoneiden käyttämiseen.

Kengät kannattaa pakata suihkumyssyyn, jotta ne eivät sotke muita matkalaukun tavaroita. Kosmetiikassa on järkevää suosia tuotteita, joita voi käyttää useaan eri tarkoitukseen. Esimerkkinä kosteusvoide, jolla voi myös poistaa meikkiä. Lentoja varatessa kannattaa käyttää selaimen yksityistä toimintoa, jotta lentoyhtiöt eivät nosta hintoja hakuhistorian perusteella. Lentopäivänä on hyvä pukeutua vaatteisiin, joissa on taskut. Kun passi on jatkuvasti niin sanotusti hollilla, ei sen vuoksi tarvitse stressata.