Tokiolaisnuoret haluavat muuttaa maalle – saasteet ja syke ahdistavat

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat ryhtyneet panostamaan omaan hyvinvointiinsa aiempia vuosikymmeniä enemmän. Nyt on trendikästä huoltaa mieltä ja kehoa esimerkiksi erilaisten rentoutusharjoitusten avulla. Kiivastahtinen kaupunkielämä ei sovi tähän trendiin.

Japanin hallitus on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan neljäsosa 20–29-vuotiaista suurkaupungeissa asuvista japanilaisista haluaisi, että heidän kotimaansa hallitus tukisi enemmän kaupungista maalle muuttoa. Etenkin Tokion, Osakan ja Nagoyan alueen alle 30-vuotiaat haaveilevat maaseudulle muuttamisesta. Yhtenä syynä on suurkaupunkien kasvottomuus.

Nuoret ovat kyllästyneitä eristäytyneeseen elämään kaupunkiympäristössä, jossa ei tunneta naapuria tai vietetä yhteisöllistä aikaa samalla tavalla kuin maaseudulla. Nuoret haaveilevat asumisesta kaupungissa, jossa on vähemmän ihmisiä.

Osa kaupungeista tarjoaa nuorille ilmaisia asuntoja maaseudulle muuttamisen houkuttimeksi, mutta japanilaiset odottavat saavansa enemmän takuuta pikkukaupunkien toimivuudesta, SoraNews24 uutisoi.