Munasolujen pakastaminen yleistyy – tutkimus paljasti yllättävän syyn

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Munasolujen pakastaminen ja sen jälkeiset hedelmöityshoidot ovat hyvin kalliita toimenpiteitä, minkä vuoksi monien naisten mahdollisuus raskaana tulemiseen rajoittuukin niille vuosille kun nainen on hedelmällinen. Monilla varakkailla tähdillä asia on kuitenkin toinen, ja yhä useampi uraa luova nainen onkin päätynyt pakastamaan munasolujaan myöhempää käyttöä varten.

Daily Mail -sivusto kertoo Yalen yliopiston tekemästä kyselystä, jossa tutkittiin syitä, joiden vuoksi naiset ovat halukkaita pakastamaan munasolujaan. Kävi ilmi, että oman uran luominen olikin yllättävän harvoin syynä siihen, että naiset turvautuivat kalliiseen toimenpiteeseen.

Tutkimuksen mukaan suurin osa naisista päätyy jäädyttämään munasolujaan siksi, että he eivät ole löytäneet miestä, joka olisi valmis sitoutumaan ja perustamaan perheen. Useimmat naiset olivat myös tilanteessa, jossa he olivat sinkkuja tai juuri pitkästä parisuhteesta tai avioliitosta eronneita. He haluavat toimenpiteellä taata myöhemmän mahdollisuuden itselleen perheen perustamiseen uuden kumppanin kanssa.