Salametsästäjät jahtasivat sarvikuonoja – leijonalauma söi kolme miestä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salametsästys on kasvanut Etelä-Afrikassa viime vuosina, ja esimerkiksi monet sarvikuonolajit on metsästetty lähes sukupuuttoon saakka niiden sarvien vuoksi. Cecil-leijonan tappanut yhdysvaltalainen hammaslääkäri nousi aiemmin uutisotsikoihin, minkä vuoksi moni voikin pitää oikeuden tapahtumisena sitä, että toisinaan salametsästäjät jäävät leijonien hampaisiin.

Nyt sarvikuonoja salametsästämässä ollut miesporukka kuoli nälkäisen leijonalauman hampaissa. Daily Mail -sivuston mukaan kolme salametsästäjää oli tunkeutunut Etelä-Afrikassa Sibuya Game Reserve -luonnonsuojelualueelle, jossa niiden oli tarkoitus metsästää sarvikuonoja ja poistaa niiltä sarvet. Leijonalauma oli ehtinyt kuitenkin löytämään miehet ennen kuin he olivat ehtineet sarvikuonojen luo.

Kolmesta miehestä oli jäänyt jäljelle vain yksi pää, kolme paria kenkiä ja verisiä raajoja. Suojelualueen henkilökunta oli löytänyt lähistöltä myös miesten kiväärit ja kirveet, joilla heidän oli luultavasti tarkoitus irrottaa sarvikuonojen sarvet.