Vihreä tee laihduttaa? Ravintoterapeutti paljasti totuuden

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksinkertaisin tapa laihtua on terveellisen ruokavalion suosiminen ja säännöllisen liikunnan harrastaminen. Silti esimerkiksi vihreä teen juomisen on väitetty usein edistävän laihtumista, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa, hillitsee ruokahalua ja ehkäisee insuliinin kohoamista.

Ravitsemusterapeutti Maya Feller paljastaa Popsugar-julkaisulle, että vaikka vihreän teen on todettu vaikuttava kehon koostumukseen ja sokeripitoisen ja rasvaisen ruokavalion imeytymiseen, on kattavin tutkimus toteutettu toistaiseksi vain hiirillä. Tutkijat ovat kuitenkin löytäneet todisteita siitä, että vihreä tee vähentää lihavien ja ylipainoisten kokonaisrasvamassaa, mutta määrä on todettu hyvin pieneksi.

Vihreän teen juomista ei kuitenkaan kannata lopettaa. Parhaiten ihmiset laihtuvat, mikäli he kiinnittävät vippaskonsteja enemmän huomiota perusasioihin. Painoaan tarkkailevien ihmisten ei kannata syödä prosessoituja ruokia tai muutenkaan enemmän kuin mitä esimerkiksi voimaharjoittelun avulla kuluttaa.