Nuoreksi itsensä tuntevien aivot ikääntyvät hitaammin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa vanhuksista ei koe olevansa vanhoja. Toisinaan vanhemmat voivatkin ihmetellä, että miten elettyjä vuosia on ehtinyt kertymään niin paljon vaikka ikää ei ole tuntunut henkisesti tulleen lisää. Nyt tutkijat ovat huomanneet, että nuorekas olo auttaa myös aivoja pysymään nuorempina.

Daily Mail -sivusto kertoo Seoulin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että ihmisen aivot ovat juuri niin nuoret kuin ihmisten olokin on. Vanhuksilla, jotka kokivat olevansa yhä nuoria, huomattiin olevan enemmän harmaata ainetta aivoissa. Harmaa aine auttaa muistia pysymään parempana, parantaa päätöksentekokykyä, kuuloa ja itsehillintää.

Nuorekkaiden vanhusten aivot ikääntyivät tutkijoiden mukaan hitaammin. He kokivat olonsa terveemmiksi, iloisemmiksi ja he olivat harvemmin masentuneita kuin vanhukset, joiden aivoissa oli vähemmän harmaata ainetta. He olivat myös motivoituneempia noudattamaan terveellisiä elämäntapoja siitä syystä, että kokivat olevansa vielä vahvasti elämässä kiinni.