Tom Cruise suoritti vaarallisen HALO-hypyn – teki stunttinsa itse!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-täti Tom Cruisen tiedetään usein riskeeraavan henkensä suorittaakseen elokuviensa stuntit itse. Näyttelijä on jälleen ylittänyt itsensä tulevan Mission: Impossible – Fallout -elokuvan kuvauksissa.

Cruise nähdään suorittamassa elokuvassa seitsemän kilometrin korkeudesta toteutettavan HALO-hypyn. Siinä laskuvarjo avataan vasta miltei vaarallisen lähellä maata. Pääasiassa sotilastehtävissä toteutettavan hypyn ideana on se, ettei vihollinen huomaa hyppääjää.

Stunttia harjoiteltiin ensin tuulitunnelissa. Cruise suoritti hypyn yli 100 kertaa saadakseen siitä täydellisen näköisen. Kohtauksen kuvaukset täytyi suorittaa päivittäin kolmen minuutin aikana, jotta valaistus oli oikeanlainen.

Huikean stuntin suunnitteluun ja toteutukseen tutustutaan verkossa jaetulla tuoreella videolla. Mission: Impossible – Fallout saa Suomen ensi-iltansa 3. elokuuta 2018.