Kärsitkö raudan puutteesta? Sitruunasta voi löytyä vastaus

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raudanpuuteanemia on yksi yleisimmistä puutostiloista, josta moni ihminen kärsii. Etenkin aikuiset naiset, lapset ja vanhukset altistuvat anemialle, joka aiheuttaa väsymystä, yleiskunnon heikkenemistä, päänsärkyä ja monia muita ikäviä oireita.

Liian vähäisen raudan saamisen vuoksi moni anemiasta kärsivä voi syödä rautalisää tabletin muodossa, mutta kaikkien kohdalla sekään ei auta. Rauta ei aina imeydy kehoon toivotulla tavalla, jolloin vastaus voikin löytyä happamasta hedelmästä, eli sitruunasta.

Daily Mail -sivuston mukaan c-vitamiini auttaa rautaa imeytymään. Tehokkaimmin rauta imeytyy, kun se nautitaan ravinnon muodossa. Etenkin kasvissyöjät ovat kokeneet hyödylliseksi sitruunan puristamisen kaikkeen ruokaan, jolloin aterian sisältämä rauta imeytyy tehokkaammin sitruunan sisältämän c-vitamiinin vuoksi.

Veren hemoglobiinin parannuttua henkilön oma vointi alkaa kohenemaan nopeasti. Ensimmäisten asioiden joukossa moni yleensä huomaakin olevansa pirteämpi, muistavansa paremmin asioita ja jaksavansa myös arjessa paremmin.