Patikoijat kohtasivat polulla harmaakarhun – pelottava kohtaaminen videolle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa karhut välttelevät ihmisten hajuja, mutta näin ei kuitenkaan ole esimerkiksi Kanadassa, jossa karhuja nähdään hyvin usein seikkailemassa asutuksen keskellä ruoan perässä. Tällä kerralla videolle tallentui tilanne, jossa isokokoinen harmaakarhu osui patikoijien polulle.

Verkossa on levinnyt useita huvittavia videoita, joissa on nähty miten karhut ovat tehneet hieman liiankin läheistä tuttavuutta ihmisten kanssa. Nyt kaksi australialaista patikoijaa saivat kokea jännittäviä hetkiä Kanadassa Canmoren metsäpoluilla, jossa heitä vastaan tuli iso harmaakarhu.

Harmaakarhu oli patikoijien onneksi yksin eikä se kokenut asemaansa uhatuksi. Harmaakarhu huomasi ihmiset ja päätti kiltisti antaa heille tilaa. Karhu poikkesi polulta metsään ja kiersi ihmiset, minkä jälkeen se palasi uudelleen polulle jatkamaan matkaansa eteenpäin.