Thaimaan luolapelastuksesta suunnitellaan kahta elokuvaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Thaimaan Tham Luangin luolastoon loukkuun jääneiden jalkapalloilijapoikien pelastuksesta on kulunut hädin tuskin päiviä, kun Hollywood on jo dramatisoimassa tapahtumia. Suunnitteilla on ainakin kaksi tapaukseen perustuvaa elokuvaa.

Ensimmäisenä elokuvaversion suunnitelmat julkisti uskonnollisiin elokuviin erikoistuneen Pure Flix -yhtiön toimitusjohtaja Michael Scott. Thaimaassa osa-aikaisesti asuvan miehen mukaan pelastajien rohkeus inspiroi häntä, ja niinpä hän suunnittelee jo tapahtumiin perustuvaa elokuvaa.

Vain vuorokautta myöhemmin ohjaaja Jon M. Chu ilmoitti suunnittelevansa niin ikään pelastusoperaatiosta kertovaa elokuvaa Ivanhoe Pictures -yhtiön kanssa. Variety-lehden mukaan useat studiot ovat osoittaneet kiinnostuksensa projektiin.

Jon M. Chu on ohjannut lukuisia Hollywood-elokuvia, joiden joukossa on muun muassa Suuri puhallus 2, Justin Bieber’s Believe ja G.I. Joe: Kosto. Pure Flix -yhtiö on puolestaan tullut tunnetuksi kristillissävytteisistä elokuvista, kuten God’s Not Dead.