Tutkimus vahvisti: Uusi alkoholilaki merkittävä askel oikeaan suuntaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa astui vuodenvaihteessa voimaan uusi alkoholilaki, joka laski alkoholin kulutusta ja siten on jo nyt säästänyt runsaasti ihmishenkiä. Esimerkiksi vihreiden ja SDP:n kiivaasti vastustama laki on korostanut entisestään yksilönvapautta ja vastuuta, mikä on ollut suomalaisten mieleen.

Nyt tuore kyselytutkimus nimittäin vahvistaa, että uusi alkoholilaki on ollut suomalaisten mielestä merkittävä askel oikeaan suuntaan. Altian ja Pernod Ricard Finlandin tilaaman ja YouGov Finlandin toteuttamassa kyselytutkimuksessa 34 prosenttia vastaajista oli täysin sitä mieltä ja 32 prosenttia vastaajista oli jokseenkin sitä mieltä. 55 prosenttia kertoi, ettei uusi alkoholilaki ole muuttanut heidän alkoholinkäyttöään lainkaan.

Vastaajat pitävät itseään vastuullisina alkoholinkäyttäjinä, sillä 55 prosenttia on täysin sitä mieltä ja 29 prosenttia jokseenkin sitä mieltä. Peräti 40 prosenttia vastanneista pitää tiukan alkoholilainsäädännön purkamista toiseksi tärkeimpänä keinona suomalaisen juomakulttuurin kehittämiseksi yhä vastuullisemmaksi.

Tärkeämpänä keinona pidettiin vanhempien esimerkkiä ja kolmanneksi tärkeimpänä yleistä terveystrendiä. Mainonnan rajoittaminen ei vastaajien mukaan vaikuta alkoholin kulutukseen, sillä vain 11 prosenttia piti rajoituksia merkittävänä keinona. Täysi-ikäisille suomalaisille tehtyyn kyselytutkimukseen vastasi 2007 henkilöä toukokuun lopussa.