Helteellä pitäisi syödä tulista ruokaa – tässä syy!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pyrkivät viilentämään itseään helteellä nauttimalla kylmiä ruokia ja juomia, mutta todellisuudessa lääke kuumuuteen saattaa löytyä aivan muualta. Kuumalla ilmalla kannattaisi nimittäin syödä tulisia ruokaa.

Kylmien ruokien ja juomien tarjoama helpotus kestää noin 15-20 minuuttia, minkä jälkeen kuumuuden tunne palaa takaisin. Tämä johtuu kehon sisäisen lämpötilan laskemisesta liian nopealla tahdilla, mihin vartalo vastaa nostamalla ruumiinlämpöä uudelleen.

Huffpost-sivuston mukaan tuliset ruoat puolestaan nostavat ruumiinlämpöä. Se tehostaa verenkiertoa ja aiheuttaa hikoilua kasvojen alueella, mikä puolestaan laskee ihmisen ruumiinlämpöä.

Runsaan hikoilun vuoksi ruokailun ohessa kannattaa kuitenkin muistaa nauttia myös tarpeeksi vettä. Ilmiön uskotaan olevan yksi syy sille, miksi lämpimissä maissa on perinteisesti syöty mausteisempaa ja tulisempaa ruokaa kuin pohjoisilla alueilla.