Nyt tuli vakava varoitus! Älä klikkaa Mr. Bean -näyttelijän kuolinuutista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä levinneessä tuoreessa huijauksessa Mr. Bean -tähti Rowan Atkinsonin väitetään kuolleen. Huijauksella saattaa olla siihen langenneille vakavat seuraukset.

Sosiaalisessa mediassa levinnyt huijaus näyttää päällisin puolin videolinkiltä, jossa Atkinsonin väitetään kuolleen 62-vuotiaana autostunttia yrittäessään. Linkki johdattaa sivustolle joka väittää tietokoneen lukkiutuneen. Uhria pyydetään soittamaan avustusnumeroon.

Numeroon soittavilta yritetään Hoax Slayer -sivuston mukaan kalastella henkilökohtaisia tietoja kuten nimeä, osoitetta ja luottokorttinumeroita. Joissain tapauksissa linkin klikkaaminen ohjaa käyttäjän myös haittatiedostoja levittävälle sivustolle.

Verkossa on ennenkin levinnyt Rowan Atkinsonin kuolemaan liittyviä huijauksia, joskin hieman vähemmän katalin tarkoitusperin. Brittikoomikko on kuitenkin hengissä ja mukana tänä syksynä ensi-iltansa saavassa Johnny English Strikes Back -elokuvassa.

 

Hoax Slayer