Tammerfestin festaripuisto jyrähti käytiin näyttävästi – katso kuvakooste

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keskiviikkona Tampereella alkanut perinteikäs kaupunkifestivaali Tammerfest jyrähti eilen torstaina  käyntiin toden teolla, kun festivaalin pääareenana toimivassa Ratinanniemen festaripuistossa marssitettiin lauteille kuumimpia kotimaisia tähtiä.

Klamydia, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Klamydia, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Klamydia, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Klamydia, Tammerfest 2018, Kuva: Stara

Torstain nostalgiasta vastasi paluun tehnyt Neon2, joka toimi samalla eräänlaisena lämmittelijänä tänään perjantaina esiintyvälle Tiktakille ja huomenna lauantaina esiintyvälle Nylon Beatille. Neon2 yritti saada yleisöön vauhtia myös parilla uudella kappaleella, mutta yleisö lämpeni vain vanhemmille klassikoille.

Vaasalainen Klamydia vastasi toisen festaripäivän rajummasta tykityksestä, kun lavalla kuultiin yhtyeen tuttujen hittien lisäksi muun muassa Puutavaraa-klassikko. Varsinkin 1990-luvun alun kahden ensimmäisen albumin materiaali sytytti yleisön, mutta myös muutaman vuoden vanhempi tuotanto laulatti yhtyeen faneja.

Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Kaija Koo, Tammerfest 2018, Kuva: Stara

Vuosikymmenestä toiseen suomalaisen popmaailman allonharjalla paistatelleen Kaija Koon hittiputki ei ollut loppua lainkaan, ja Ratinanniemessä nähtiinkin hänen keikallaan tuttuun tapaan massiivinen yhteislaulukuoro keikan alusta loppuun. Vain elämää -materiaali oli onneksi jätetty minimiin, joten Apulannan Valot pimeyksien reunalla -hitin coverversio pääsi upeasti oikeuksiinsa encoren rauhallisena slovariversiona.

Lauri Tähkä antoi tuttuun tapaan kaikkensa, ja Suudellaan-kappaleella alkanut keikka huipentui, kun Lauri Tähkä siirtyi pariinkin otteeseen esiintymään yleisömeren keskelle. Illan viimeisenä Tammerfestin pääareenalla nähtiin Haloo Helsinki!

Lauri Tähkä, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Lauri Tähkä, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara
Haloo Helsinki!, Tammerfest 2018, Kuva: Stara