Ravintoneuvojan vinkit helteille – näin pidät hikoilun kurissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime viikkoina Suomessa on saatu kylpeä lämmössä ja nauttia ihanan kesäisistä ja toisinaan jopa tuskallisen kuumista lämpötiloista. Auringon lämpö on ihanaa, mutta tuo mukanaan epämiellyttävän hikoilun varsinkin pihalla oleskellessa.

Hikoilu on kehon tapa viilentää itseään, minkä vuoksi sitä ei pysty estämään. Hikoilun määrään pystyy itse ravintoneuvoja Rick Hayn mukaan kuitenkin jonkin verran vaikuttamaan. Hay antoi Daily Mail -sivustolle parhaat niksinsä, jotka auttavat hikoilua pysymään minimissä kuumillakin säillä.

1. Syö b-vitamiinia

B-vitamiini edistää hormonitasapainoa ja auttaa stressitasoja pysymään kurissa. Hikoilu saa monet hermostumaan ja stressaantumaan, mikä aiheuttaa enemmän hikoilua ja saa hien haisemaan pahemmalta. B-vitamiini vaikeuttaa stressihormonien syntymistä.

2. Ota magnesiumia

Ihminen menettää magnesiumia kehostaan hikoillessaan. Jos tätä magnesiumvajetta ei korvata, magnesiumin puutos saa kehon kiristymään ja jäykistymään mikä puolestaan aiheuttaa lisää hikoilua.

3. Syö paljon hedelmiä

Raskaiden lihaa sisältävien aterioiden sulattaminen vaatii keholta enemmän töitä kuin salaatin ja hedelmien sulattaminen. Tämän vuoksi isot liharuoat saavat kehon lämpötilan nousemaan entisestään ja hikoiluttavat heti syömisen jälkeen. Kevyemmillä aterioilla ei ole tällaista hikoiluttavaa vaikutusta.