Ruoan terveysvaikutusten ajatteleminen kannattaa – auttaa painonhallinnassa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laihduttamisessa onnistuminen on monien asioiden summa. Terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat avainasemassa, mutta omaan tavoitteeseen päästyä paino tulisi myös onnistua pitämään poissa. Tässä kohtaa omat ajatukset ovat hyödyllisempiä kuin moni osaisi kuvitella.

Daily Mail -sivusto kertoo saksalaisesta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että ihmisen ajatukset ruoasta ja suhtautuminen omaan ateriaan vaikuttavat lihomiseen. Kun ihmiset ajattelivat ruokansa terveydellisyyttä ja ravitsevuutta, he söivät automaattisesti pienempiä ja sopivampia annoksia.

Kun ihmiset ajattelivat ruoan herkullisuutta ja sitä miten kylläiseksi se tekee olon, ihmiset söivät suurempia annoksia ja epäterveellisemmin. Oman ajatusmallin muuttaminen voi olla aluksi hankalaa, mutta tutkijoiden mukaan se kuitenkin kannattaa. Ihmisten tulisi miettiä ruokaa syödessään aktiivisesti sitä mitä kyseinen ateria tekee heidän keholleen, koska se saa heidät syömään terveellisemmin.