Tutkimus vahvisti: ”Rantapäivä on tehokasta terapiaa”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ulkoilemisen on todettu parantavan tehokkaasti ihmisten hyvinvointia, mutta etenkin veden ääressä oleskeleminen saa kehon stressitason laskemaan ällistyttävällä teholla. Tutkijoiden mukaan rantapäviä tuottaa parhaimmillaan hypnoosin kaltaisen rentoutumisen tunteen.

Veden äänet ja tuoksu vaikuttavat ihmisen mielialaan rauhoittavasti, rentouttavasti ja levollisuutta lisäten. Veden ääressä kannattaa viettää aikaa, koska se vähentää myös tehokkaasti stressiä ja parantaa luovuutta.

Rantapäivä kirkastaa ajatuksia ja tuottaa siten uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisuja, Higher Perspectives uutisoi.

Veden ääressä oleskeleminen poistaa tutkimusten mukaan jopa masennuksen oireita ja ahdistuksen tunteita.

Samankaltaisia vaikutuksia on saavutettu esimerkiksi hypnoosin avulla, mutta rantapäivä on edullisempi ja helpommin toteutettavissa. Onnellinen ja tasapainoinen ihminen löytää myös helpommin yhteyden omaan sisimpään.