Uudistunut Vaasa Festival tulevana viikonloppuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Vaasa palaa näyttävästi valtakunnalliselle festivaalikartalle, kun kaupungin sisäsataman meri- ja puistomaisemissa järjestetään Vaasa Festival. Tavoitteena on saada paikalle 12.000 juhlavierasta.

Puistolavalla nähdään muun muassa ruotsalaiset E-Type ja Mando Diao, saksalainen The Baseballs, ja brittiläinen Abba Tribute -yhtye. Mukana on myös lukuisia kotimaisia pitkän linjan artisteja, kuten Evelina, Popeda, Samuli Edelmann, Scandinavian Music Group sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Vaasa Festival

Nighwishin alkuaikojen solistina tunnettu ja koko kansan rakastama suomalaislaulaja Tarja Turunen esiintyy puistolavalla lauantaina yhdessä Vaasan Kaupunginorkesterin kanssa. Tapahtumassa nähdään myös kotimainen Kimmo Blomin luotsaama Queen Tribute -yhtye ja vaasalainen Gubbrockarna. Festivaaleilta löytyy myös toinen, Sisäsataman Terassin lava, jonne esiintymään nousevat erityisesti pohjalaiset ja vaasalaiset artistit.

Musiikin lisäksi alueelta löytyy Food & Wine Tasting Village, jossa on tarjolla yli kymmenen eri näytteilleasettelijan tuotteita ja lähes 50 eri juomavaihtoehtoa. Vaasa Festivalin ikäraja on 18 vuotta, joten anniskelualueena toimii koko sisäsataman alue. Esimerkiksi viinipullon kanssa voi kulkea koko festivaalialueella.

– Vaasa Festivalista on rakennettu ennen kaikkea premium-luokan festivaali upeissa puitteissa. Panostamme erityisen paljon loistava artistikattauksen lisäksi laadukkaisiin juoma- ja ruokavalikoimiin, promoottori Tommi Mäki tiivistää.

– Juomapuolella mukana ovat niin Kyrö Distillery kuin Bernard & Massard. Laiturialueelle rakennettavaan Food & Wine Tasting Villageen olemmekin saaneet mukaan yli kymmenen tunnettua yritystä tai brändiä, jotka takaavat laadukkaan ja taatusti ikimuistoisen ruoka- ja juomakokemuksen asiakkaillemme.