Disney antoi potkut Guardians of the Galaxy -ohjaajalle vanhojen twiittien vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn ja Marvelin menestyksekkäät Guardians of the Galaxy -elokuvat ohjannut James Gunn sai taannoin potkut elokuvasarjan kolmannesta osasta. Syynä olivat vuosien takaiset kyseenalaiset twiitit.

Disney erotti Gunnin sen jälkeen, kun äärioikeistolaiseen alt-right -ryhmään yhdistetyt Mike Cernovich ja Jack Posobiec nostivat ne esille sosiaalisessa mediassa. Vuosina 2008-2011 kirjoitetuissa Twiiteissä ohjaaja vitsaili tabuaiheilla, kuten raiskauksella ja pedofilialla.

James Gunn on sittemmin pahoitellut twiittejään. Hän kuvailee vitsejään typeriksi ja epähauskoiksi, ja kertoo Indiewire-sivuston mukaan kasvaneensa ihmisenä. Guardians of the Galaxy -elokuvien tähdet ovat sittemmin puolustaneet ohjaajaa Twitterissä.

Kärkkäimmin erotetun ohjaajan puolesta puhuivat Twitter-tilinsä solidaarisuudesta poistanut, Yondua esittänyt Michael Rooker ja Draxia näyttelevä ex-vapaapainija Dave Bautista. Bautista kertoi Gunnin olevan lempeä ja ystävällinen mies, ja kertoi kuvaili tapausta internet-natsien hyökkäykseksi.