Tutkijaryhmä: Marsista on löytynyt vettä – suuri järvi pinnan alla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainväliset tutkijaryhmät ovat tutkineet Marsia jo vuosien ajan erittäin tiiviisti, ja taannoin NASA kertoi löytäneensä planeetan pinnalta orgaanisia molekyylejä, jotka voivat olla merkkejä planeetalla olleesta elämästä. Myös metaanin määrän kausivaihtelut ovat viitanneet samaan päätelmään.

Nyt italialaisen tutkijaryhmän kerrotaan löytäneen merkkejä siitä, että Marsin pinnan alla olisi suurikokoinen järvi vettä. Science-lehden julkistamien tietojen mukaan järvi sijaitsee yli kilometrin syvyydessä ja se olisi pituudeltaan peräti 20 kilometriä.

Aiemmin NASA kertoi löytäneensä merkkejä vedestä myös Marsin pinnalla, mutta nestemäisessä muodossa olevaa vettä sieltä ei ole aiemmin löytynyt. Aiemmin on kuitenkin paljastunut, että Marsin pinnalla on joskus sijainnut todennäköisesti suurikokoinen meri.