Selfie-kuvilla odottamaton vaikutus – parantavat itsetuntoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media ja liiallinen internetin käyttäminen tutkitusti saa nuoret masentumaan ja ahdistumaan. Nuoret vertaavat omaa ulkonäköään ja elämäänsä muiden ikätoverien elämään ja yrittävät antaa itsestään jatkuvasti parhaan mahdollisen kuvan verkon välityksellä.

Nyt uuden kyselyn myötä on saatu selville, että selfie-kuvilla voi kutienkin olla myös positiivisia vaikutuksia.

Elite Daily -sivusto kertoo FitRated-sivuston tekemästä kyselystä, jonka perusteella saatiin selville, että säännöllisesti omia selfie-kuviaan julkaisevilla ihmisillä oli parempi itsetunto.

Kyselyyn osallistui tuhat amerikkalaista, joista osa kertoi julkaisevansa kaksi selfietä kuukaudessa, osa kolme tai enemmän selfietä kuukaudessa ja osa myönsi, että ei julkaise ikinä yhtäkään omaa kuvaansa.

Sosiaalisen median käyttäytymisen lisäksi kyselyssä selvitettiin montako tuntia ihmiset viettivät päivittäin aikaansa muiden kuvia selaten.

Kyselyn tuloksista kävi ilmi, että pidempään muiden kuvia selaavat ihmiset vertasivat itseään muihin ihmisiin. Paljon selfie-kuvia julkaisevilla käyttäjillä oli kuitenkin muita käyttäjiä parempi itsetunto ja he olivat tyytyväisempiä omaan ulkonäköönsä.

Kyselyn perusteella huomattiin, että selfie-kuvilla oli positiivinen vaikutus ihmisten itsetuntoon. Pelkkä muiden ihmisten kuvien selaaminen ilman, että itse osallistui sosiaaliseen mediaan omilla kuvillaan, aiheutti kuitenkin enemmän vertailua eikä nostanut itsetuntoa.