Härski varkaus videolle – kännykkä vietiin suoraan kädestä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brasiliassa ja etenkin turisteja kuhisevassa Rio de Janeirossa taskuvarkaudet ja ryöstöt ovat todella yleisiä. Turistien ryöstöt ovat nimittäin Brasiliassa tavallisia jopa keskellä päivää vilkkailla alueilla, minkä vuoksi ihmiset saavatkin jatkuvasti olla varuillaan liikkuessaan kaupungilla.

Nyt videolla nähdään tilanne, jossa röyhkeä varas nappaa puhelimen suoraan naisen kädestä. Kolme ystävystä kävelevät karnevaalikulkueessa ja laulavat yhden naisen tallentaessa iloista juhlaa puhelimensa kameralla.

Kameralle tallentuu myös tilanne, jossa kolmannelta naiselta viedään puhelin suoraan hänen kädestään.

Verkossa julkaistujen videoiden perusteella Brasiliassa ei kannata pitää esillä tai kädessä minkäänlaisia arvoesineitä tai edes matkapuhelinta. Erityisesti kaulakorut ovat rikollisten mieleen. Myös rahat ja luottokortit tkannattaa säilyttää joko vaatteiden alla tai eri taskuissa.

Repussa tai käsilaukussa ei saa kuljettaa mitään arvokasta. Luonnollisesti matkavakuutus tulee olla kunnossa ja yletöntä alkoholin käyttämistä välttää.