Kiinaan avattiin mullistava pilvenpiirtäjä – valtava vesiputous kyljessä!

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pilvenpiirtäjät ovat arkinen näky Kiinan suurkaupungeissa, mutta Guiyangissa sijaitseva Liebian-rakennus erottuu omalaatuisella tavalla ympäröivistä tornitaloista. Siihen on nimittäin rakennettu keinotekoinen vesiputous.

Liebian sijaitsee kaupungin keskeisellä liikealueella. Vesi virtaa alas rakennuksen kyljestä noin 100 metrin korkeudelta. Vesiputouksen ylläpitämisestä aiheutuvat sähkökustannukset ovat New York Post -lehden mukaan noin 100 euroa tunnilta.

Putouksen vesi on kierrätettyä ja osa siitä on sadevettä. Keinotekoinen vesiputous on jakanut paikallisten mielipiteitä. Jotkut pitävät sitä näyttävänä ja ainutlaatuisena, toiset puolestaan resurssien tuhlauksena.

Liebianin vesiputous herätti myös alkuun hämmennystä paikallisten asukkaiden keskuudessa. Hätääntyneiden kansalaisten kerrotaan jopa soittaneen hätänumeroon, sillä he pelkäsivät kyseessä olevan valtava vesivuoto.