Salametsästäjät iskivät sarvikuonojen orpokotiin – surmasivat kaksi pientä sarvikuonoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salametsästys on kasvanut Etelä-Afrikassa viime vuosina, ja esimerkiksi monet sarvikuonolajit on metsästetty lähes sukupuuttoon saakka niiden sarvien vuoksi. Aikuisten sarvikuonojen menehtyessä traagisesti salametsästäjän kynsiin jäävät niiden poikaset aina oman onnensa nojaan.

Francoise Malby-Anthony on perustanut Etelä-Afrikkaan orvoksi jääneitä sarvikuonoja varten Thula Thula -nimisen eläinsuojan, jossa pikkuiset saavat tarvitsemaansa hoitoa ennen kuin ne päästetään jälleen aikuisina takaisin luontoon.

Kaksi orpoa ja nuorta sarvikuonoyksilöä ei kuitenkaan koskaan päässyt näkemään enää vapautta kun salametsästäjät päättivät eräänä päivänä murtautua eläinsuojaan sarvikuonojen sarvien vuoksi.

Tunteettomat metsästäjät olivat päättäneet yöllä murtautua eläinsuojaan. Joukko raskaasti aseistautuneita miehiä oli Daily Mail -sivuston mukaan pahoinpidellyt vapaaehtoisia työntekijöitä ja teljennyt heidät lukkojen taakse.

Miehet olivat ampuneet kaksi pientä sarvikuonoa, joista toinen oli menehtynyt luoteihin. Toinen sarvikuonoista oli kuitenkin jäänyt eloon ja joutunut kestämään hereillä ollessaan sen kun salametsästäjät silpoivat sen kuonon pikkuisen sarven vuoksi. Sarvet eivät olleet kasvaneet vielä juuri pikkulapsen nyrkkiä suuremmaksi.

Francoise Malby-Anthony menetti uskonsa tuona iltana ihmisiin ja toivonsa siihen, että sarvikuonolaji voitaisiin vielä pelastaa. Siitä huolimatta naisen kova työ jatkuu edelleen. Eläinsuojassa on nyt alettu poistamaan sarvikuonoilta sarvet ennen kuin ne päästetään takaisin luontoon, että salametsästäjät eivät tappaisi niitä.