Tämä on paras aika syödä lounasta – ja välttyä sen jälkeiseltä romahdukselta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoan tarkoitus on antaa ihmisille energiaa ja keholle polttoainetta jaksaa kaikki päivän askareet. Osa ruoista saa kuitenkin ihmiset syömisen jälkeen entistä väsyneimmiksi. Ravintoneuvojan mukaan myös syömisen ajankohdalla on merkitystä sen suhteen väsyttääkö ateria vai ei.

Ravintoneuvoja ja lääkäri Daryl Gioffre kertoi Elite Daily -sivuston mukaan, että lounasta ei tulisi syödä liian varhain aamupäivällä tai se voi alkaa väsyttämään. Gioffren mukaan paras ajankohta lounaan syömiselle on puoli yhden ja yhden välillä iltapäivällä. Lounaan jälkeen tulisi välipalat myös pitää vähäisinä lopun työpäivän ajan.

Ajankohdan lisäksi myös lounaan laadulla on paljon merkitystä sen suhteen alkaako ruoka väsyttämään vai ei. Raskaat hiilihydraattipitoiset lounaat aiheuttavat väsymystä ja iltapäivällä koetun romahduksen töissä. Töihin palaavien kannattaa lounaan yhteydessä välttää myös sokerisia jälkiruokia, jotka saavat myöhemmin verensokerin romahtamaan.