Matkatoimistojätti lopettaa retket suomalaisten suosikkipuistoon Teneriffalla

Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Miekkavalaiden kohtelu turistien viihdykkeenä on puhuttanut viime vuosina kovasti ympäri maailmaa. Turistikohteissa on menetetty jopa ihmishenkiä, kun ahtaissa tiloissa elävät miekkavalaat ovat hyökänneet stressaantuneina hoitajiensa kimppuun. Kohuttuja kohteita ovat muun muassa Floridan Sea World ja suomalaisille hyvin tuttu Loro Parque Espanjan Teneriffalla.

Loro Parque, Teneriffa, Kuva: Stara

Nyt matkatoimistojätti Thomas Cook on ilmoittanut lopettavansa retkien tekemisen kohteisiin, joissa pidetään miekkavalaita vankeudessa. Päätös astuu voimaan ensi kesänä. Suomesta konserniin kuuluu matkatoimisto Tjäreborg.

Thomas Cook teetti asiakkaillaan tutkimuksen, jossa peräti 90 prosenttia vastanneista kertoi olevansa huolissaan eläinten hyvinvoinnista. Johtaja Peter Fankhauser kertoi yhtiön ottavan tilanteen vakavasti ja vahvisti, että molemmat puistot ovat täyttäneet niille asetetut standardit.

– Ensi kesästä alkaen emme enää myy retkiä kohteisiin, jotka pitävät miekkavalaita vankeudessa. Olemme käsitelleet asiaa viimeisen 18 kuukauden ajan monien asiantuntijoiden kanssa ja ottaneet vakavasti heidän lausuntonsa. Kun 90 prosenttia asiakkaistamme on huolissaan eläinten hyvinvoinnista, emme voineet jättää sitä huomiotta, Peter Fankhauser kertoi.

Loro Parque, Teneriffa, Kuva: Stara