Ihana perheuutinen! Dallasin eläintarhaan syntyi uhanalaisen gorillan poikanen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äärimmäisen uhanalainen läntinen tasankomaagorilla on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Siksi jokainen maailmaan syntyvä gorillapienokainen on elintärkeä koko lajin jatkumisen kannalta. Yhdysvaltoihin Dallasin eläintarhaan on syntynyt nyt gorillavauva.

Dallasin eläintarhaan syntynyt gorillan poikanen on ensimmäinen 20 vuoteen. Pienokainen syntyi 22-vuotiaalle Hope-nimiselle gorillanaaraalle.

Eläintarhan työntekijät eivät vielä tiedä pikkugorillan sukupuolta, joten siksi sille ei ole annettu nimeä.

Länsi- ja Keski-Afrikassa elävän gorillalajin määrää ei tiedetä varmasti. Kannan kerrotaan kuitenkin vähentyneen voimakkaasti. Kerroimme aiemmin toisesta amerikkalaisessa eläintarhassa elävästä gorillanaaraasta, joka synnytti pienokaisen tämän vuoden keväällä.