Seksiruoka löytyy ruokakaapistasi – nämä lisäävät suorituskykyä ja hedelmällisyyttä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ravintoterapeutti Frida Harju-Westman vinkkaa, että trendiherkun lisäksi mantelit ovat erinomaista superfoodia parantamaan elimistön seksiin liittyviä ominaisuuksia. Niissä oleva seleeni auttaa etenkin naisia tuottamaan terveempiä munasoluja.

Lisäksi manteleissa on runsaasti kuituja ja proteiinia, jotka tasapainottavat verensokeria ja hidastavat ruoansulatusta. Toisin sanoen ihmisen keho tuottaa pidempään energiaa, jolloin myös makuuhuoneen suorituskyky lisääntyy.

Manteleissa oleva aminohappo nimeltään arginiini lisää puolestaan veren typpioksidin määrää, Harju-Westman kertoo Femail Firstille.

Kun koko kehon verenkierto paranee ja verenpaine laskee, on miesten erektio yleensä kestävämpi ja voimakkaampi. Arginiini on myös elintärkeä naisten seksuaaliselle toiminnalle, koska paremman verenkierron kautta sukupuolielimet muuttuvat herkemmiksi ja saavuttavat siten paremmin orgasmeja.

E-vitamiinin on kerrottu suojelevan sukupuolihormoneja hapettumiselta ja hajoamiselta. Lisäksi manteleissa runsaasti esiintyvä E-vitamiini suojaa siittiösolujen kalvoa ja auttaa parantamaan niiden liikkuvuutta.

Manteleiden sinkki auttaa puolestaan testosteronin tuotannossa, jonka ansiosta seksuaalinen vietti kasvaa. Mielihyvähormoni dopamiini lisääntyy kehossa puolestaan manteleissa olevan fenyylialaniinin ansiosta.