Pelastuslaitos vetoaa suomalaisiin: ”Älä tee pahaa auttajalle!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Auttajiin kohdistuneesta väkivallasta ja sillä uhkailusta on tullut Suomessa viime vuosina arkipäivää. Nyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja HUS Hyvinkää Akuutti ovat julkaisseet verkossa videon, jossa ne vetoavat suomalaisiin pelastajien turvallisuuden puolesta.

Videolla nähdään joukko auttajia, joilla on kaikilla työtehtävissään omakohtaista kokemusta väkivallasta auttajia kohtaan.

– On kuvaavaa, että videolla tarinansa kertovat henkilöt löytyivät helposti yhtenä työpäivänä työskennelleistä henkilöistä muutamalta asemalta, videon yhteydessä todetaan.

– Kaikilta, joilta asiaa tiedusteltiin löytyi omakohtainen tarina itseensä työtehtävällä kohdistuneesta väkivallasta tai sillä uhkailusta. Useimilla oli jopa valinnanvaraa, minkä jutun kertovat. Emme hyväksy meihinkään kohdistunutta väkivaltaa tai sillä uhkailua. Tulemme aina pyynnöstä paikalle ja tehtävämme on auttaa!